Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, θα γίνει παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας:

Η εκδήλωση θα γίνει στο κτίριο του Τμήματος στις 19:00.

wordpress-logoΜετά τον καφέ γνωριμίας στη Νεάπολη (24/Σεπ) ήρθε καιρός για κάτι πιο επιμορφωτικό. Στις 29 Οκτωβρίου 2015, Πέμπτη, στις 19:00 στο ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας, στην Καρδίτσης 2, Λάρισα (σχεδόν συμβολή Καρδίτσης και Ηρώων Πολυτεχνείου) μαζευόμαστε για meetup με 2 παρουσιάσεις στο μενού.

Περιεχόμενα:

  • Παρουσίαση του WordPress
  • Σχεδίαση ιστότοπων WordPress με Page Builders
  • Ελεύθερη συζήτηση

Για συμμετοχή δείτε εδώ: 2ο WordPress meetup @Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο WordPress Workshop @ΤΕΙ Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής. Παρά τη δύσκολη μέρα (Σάββατο μετά το πέρας εξεταστικής) τουλάχιστον 50 άτομα (φοιτητές κυρίως, αλλά και ιδιώτες από Λάρισα και Βόλο!) παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και στη συνέχεια “δημιούργησαν” με το WordPress, με οδηγό μια λίστα 15 δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

wordpress-logoΕυχαριστώ:

Οι παρουσιάσεις έχουν ήδη αναρτηθεί. Όλο το υλικό (και οι videoσκοπίσεις) θα αναρτηθούν προσεχώς στο site της Ελληνικής Κοινότητας WordPress. Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook.

Να είμαστε όλοι καλά και να το ξανακάνουμε.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

wordpress-logoΤο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα του WordPress διοργανώνει workshop με θέμα το δημοφιλές Web CMS WordPress. To workshop θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, ώρες 10:00-16:00, στο χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας (νέο κτήριο εργαστηρίων Τμήματος Πληροφορικής).

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει ομιλίες και πρακτική ενασχόληση.

Ομιλίες/Παρουσιάσεις (10:30 – 12:30)

  1. Σύντομη Γενική Παρουσίαση του WordPress (Αθανασιάδης Ευάγγελος)
  2. File System – Child Themes (Κόκκορας Φώτης)
  3. Custom Post Types και Taxonomies – Template Hierarchy (Μπουγιούρης Τάκης)

Διάλλειμα (12:30-13:00)

Καφές στο κυλικείο του ΤΕΙ

wordpress-logo

Πρακτική Εξάσκηση / Εργαστήριο WordPress (13:00 – 16:00)

Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη ενός site με βάση το WordPress. Το θέμα θα είναι σχετικά ελεύθερο (εταιρικό site, site ενός συλλόγου, ή συγκροτήματος, ή ομάδας, ή καλλιτέχνη, ή κοινότητας, ή χωριού, κτλ) αλλά θα ζητηθεί να καλυφθούν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις λειτουργικότητας, όπως π.χ. εύρεση/χρήση κάποιου plugin, επέμβαση στο theme/css (child theme), κτλ. Μπορείτε να εργαστείτε ατομικά ή σε ομάδες με οδηγό λίστα 15 δραστηριοτήτων με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, που θα σας δοθεί. Δεν υποχρεούστε να εξαντλήσετε τη λίστα, μπορείτε να εστιάσετε σε ότι δεν σας είναι γνωστό. Θα υπάρχει συνεχής βοήθεια και διευκρινήσεις από τους ομιλητές.